Skywalk Biokovo - the view

Skywalk Biokovo

Skywalk Biokovo - the view

Skywalk Biokovo, također poznatija i pod nazivom vidikovac Nebeska šetnica, jedna je od novijih spektakularna atrakcija koja se nalazi na jednom od najviših vrhova u Hrvatskoj, u parku prirode Biokovo. Ova jedinstvena staza je dugačka oko 400 metara i nudi prekrasan panoramski pogled na cijelu obalu Makarske i okolicu.

Skywalk Biokovo izgrađen je od kvalitetnih materijala i dizajniran tako da je siguran za posjetitelje svih uzrasta. Staza je opremljena sigurnosnim ogradama, a postoji i dodatna oprema za sigurnost posjetitelja tako da se ne morate brinuti za svoju sigurnost dok se nalazite na Nebeskoj šetnici.

Jedan od najvećih aduta Skywalk Biokovo je njegova lokacija. Dio je parka prirode Biokovo te se nalazi na visini od oko 1.228 metara, što pruža nevjerojatne poglede na Jadransko more. Posebno se ističe pogled na otoke Brač i Hvar, koji se nalaze u daljini.

Do vidikovca Nebeska šetnica dolazi se biokovskom cestom koja vodi od ulaza u Park prirode Biokovo do najvišeg biokovoskog vrha Sv. Jure koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1762 metara.

Skywalk Biokovo je otvoren tijekom cijele godine i nudi sezonske popuste za grupne posjete, a posjetitelji mogu doživjeti ovu atrakciju samostalno ili uz stručnog vodiča. U sklopu vidikovca Nebeska šetnica napravljen je trodimenzionalan prikaz presjeka stijena koje su formirale područje Biokova od njegovog postanka do danas. 

Ukoliko ste ljubitelj avantura i volite istraživati neobične lokacije, Skywalk Biokovo je pravo mjesto za vas. Posjetite ovu atrakciju i uživajte u spektakularnom pogledu na more i planine.

Skywalk Biokovo nalazi se samo sat vremena od našeg apartmana te smo ga odlučili posjetiti našim motociklom.  Ako na ulaz dođete automobilom, morate čekati jer se svakih sat vremena pušta određeni broj automobila u sam Park prirode Biokovo  jer je cesta poprilično uska. Na drugu stranu, motociklom možete ući odmah.

Na dan naše posjete cijena ulaznice u Park prirode Biokovo je 50 kn po osobi, a radno vrijeme Nebeske šetnice od 8:00 – 16:00 svaki dan.Od rampe za ulaz do Nebeske šetnice trebalo nam je nekih 30 -tak minuta. Uspinjući se uskom cestom, morali smo zastati na nekoliko mjesta i fotografirati predivan pogled koji se pruža na Makarsku rivijeru! 

Kada smo došli do vidikovca Nebeska šetnica bilo je svega 15-tak ljudi. Parkirali smo motocikl odmah do šetnice. A onda – vau!  Šetnicom smo bili više nego oduševljeni – spoj straha i oduševljenja. Treba hrabrosti prošetati po šetnici zbog toga što je pod vidikovca obložen staklenom plohom, odnosno vidikovac ima stakleni pod te zbog toga imate osjećaj kao da hodate po nebu što je u isto vrijeme zadivljujuće i pomalo zastrašujuće, ali bi svakako bila velika šteta da ne osjetite sve čari vidikovca jer posjet vidikovcu svakako oduzima dah. Naša topla preporuka je svakako otići na ovaj izlet, te da u svoje ljetovanje uključite i aktivni odmor, sigurno nećete požaliti.  

Ako vam je potreban smještaj prilikom posjete parku prirode Biokovo i vidikovcu Nebeska šetnica slobodno nas kontaktirajte.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)