Pogled na MAkarsku rivijeru s Biokova

Blog

Pogled na MAkarsku rivijeru s Biokova

Izlet do Nebeske šetnice – poznate i kao Skywalk Biokovo

Pogled iz Parka prirode Biokovo na Makarsku Rivijeru

Nakon završetka ljetne sezone i odlaska gostiju, odlučili smo i mi domaćini posjetiti novootvorenu Nebesku šetnicu na Biokovu.

Znate kako to obično biva, u frizera najlošija frizura, ali ovaj put smo stvarno odlučili posjetiti tu hvaljenu atrakciju jer nam je doslovno ispred nosa – svega na sat vremena vožnje od našeg Pansiona. Krenuli smo motorom kako bi izbjegli gužvu na ulazu u Park prirode Biokovo. Krenuli smo oko 15:15 iz Pansiona Mlikota. Do ulaza u Park prirode Biokovo trebalo nam je nekih pola sata skuterom. Ako na ulaz dođete automobilom, morate čekati jer se svakih sat vremena pušta određeni broj automobila u sam park prirode jer je cesta poprilično uska. Na drugu stranu, motociklom možete ući ODMAH.

Cijena ulaznice u Park prirode Biokovo je 50 kn po osobi, a park je otvoren od 8:00 – 16:00 svaki dan. Od rampe za ulaz do Nebeske šetnice trebalo nam je nekih 30 -tak minuta. Uspinjući se uskom cestom, morali smo zastati na nekoliko mjesta i fotografirati predivan pogled koji se pruža na Makarsku rivijeru! Od same Nebeske šetnice nismo očekivali pretjerani spektakl. Gore je bilo nekoliko automobila, sa svega 15-tak ljudi. Parkirali smo motocikl odmah do šetnice. A onda – vau! Šetnicom smo bili više nego oduševljeni – spoj straha i oduševljenja. Treba hrabrosti prošetati po šetnici, a opet doći gore i ne pokušati bila bi velika šteta. Naša topla preporuka za ovaj izlet!